30 års jubileum avd Haugaland

30 års jubileum avd Haugaland

I år er det 30 år siden Senior MC avd. Haugaland ble stiftet. Initiativtaker var Tore Rønnestad som annonserte i Hgsd, Avis at han ville samle voksne MC-interesserte til et møte. Mange stilte opp på Haugaland Videregående i februar 1994. Derfra gikk det slag i slag og 1.mars ble avdelingen offisielt stiftet. Interessen var stor, medlemmene rant inn, og det første styret med leder Steinar Hovland opplevde stor suksess. Det var turer, medlemskvelder, kjekke folk og godt humør. Og slik fortsatte det, år etter år, og slik er det også i dag. Medlemstallet gikk fort opp, så kom en periode med nedgang, ikke bare hos oss i Haugaland, men i alle avdelingene rundt om i landet. I dag er vi rundt 70 medlemmer, og det tallet har vært stabilt i flere år, pluss-minus 1 og 2. Det synes vi er bra, men vi tar veldig gjerne i mot flere.

 

En livskraftig 30-åring bør og skal feires. Festen går av stabelen på Fransehagen Café & Bistro i Visnes, et område vi har benyttet til mange utendørs grillkvelder og noen kulturelle medlemsmøter tidligere. Denne kvelden skal medlemmer og andre spesielt inviterte gi og få glimt av SMC Haugalands historie. Selvsagt blir det fin middag, god prat og sikkert en god porsjon «Nei, er det deg?», «Så kjekt at du kom!», «Ja, det var jammen ei stund siden!» Medlemmene våre har ulike yrker og interesser. Noen er    musikere, og en av disse sørger for levende musikk som tilpasses både en aktiv 30-åring og MC-gjengen som ER 30-åringen.

Vi gleder oss.(Fortsettelse følger)

  

 

JUBILEUMSFEST I VEST

 

Senior MC Norge avd. Haugaland har runda 30 år. Bursdagen var 1. mars, men festen gikk av stabelen fredag 19. april. Vi valgte å feire på Visnes på Karmøy, i den nyåpna Fransehagen Café og Bistro. Stedet har historisk sus. Det ligger midt i det gamle gruveområdet som kan skryte av å ha levert kobber til Frihetsgudinnen i New York. Derfor smykker uteområdet seg med en minigudinne som skuer utover vågen. Eller skuer hun innover mot besøkende i parkanlegget? I så fall fikk hun se 40 feststemte ankomme Fransehagen i god tid før kl 19 fredag. Disse var nåværende medlemmer med følge, et medlem av avd. Haugaland sitt første styre og to musikere.

I invitasjonen hadde vi lova å vise hvem vi er og har vært i løpet av disse 30 årene, og derfor ble det lagt ut bilder, protokoller, utskrifter av artikler fra Seniornytt og et utvalg av foldere, der bl.a. aktivitetsplanene våre står. En stor takk til Bjarne som hadde mye interessant fra oppstartsåret 1994 å låne oss.

 

 

Ingen fest uten mat, og i så måte traff vi godt. Tre meget velsmakende retter, både fisk, kjøtt og søtt kom på bordet, og kommentarene var udelt positive. Tusen takk til kokken(-e). Et helt annet måltid enn det vi vanligvis inntar på Visnes. For Visnes er også et «historisk» sted for avd. Haugaland. Her har vi hatt grillkvelder utendørs mange, mange ganger, og vi har hatt medlemsmøter med omvisning og informasjon om gruvedriften.

 

Siste ordet, eller skal vi si tonen, denne kvelden fikk musikerne. Geir og Glenn spilte gjenkjennelige låter for seniorer anno 2024, og forhåpentligvis også for de yngre og nye medlemmene våre som meget gledelig var med på festen. Innimellom låtene serverte Geir en histori og to, og etter hvert ga noen etter for rykningene i dansefoten. Dermed kan vi helt sant si: «...og så var det dans etterpå».

 

Takk for en trivelig kveld, alle sammen.